Web Sitemizi Beğendiniz mi?
Mükemmel
Güzel
Fena Değil
Beğenmedim
HAŞERE AVCILARI GÖREV BAŞINDA
Pastırma sıcaklarında da haşere ve kötü kokuya geçit yok

Kahramankazan Belediyesi, haşere ve koku oluşumunun önüne geçmek için yürüttüğü çalışmaları kış öncesinde pastırma sıcaklarını yaşadığımız bu günlerde de sürdürüyor. Ekipler ilçe genelindeki çay, dere, su birikintisi ile kanalizasyon gibi larva ve kötü koku oluşumunun yaşandığı alanları ilaçlıyor.

Kahramankazan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, haşere ve kötü koku ile mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler bu kapsamda, rutin olarak yapılan haşere ile mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu doğrultuda ilçedeki Ova Çayı’nın kenarları, su birikintileri, gübrelik alanlar, dereler başta olmak üzere, sinek larvası oluşumuna müsait tüm alanlarda yoğun bir ilaçlama çalışması yürütülüyor. İlaçlama çalışmalarında insan sağlığına zararı bulunmayan ilaçlar kullanılırken, ilaçlama, profesyonel araçlar yardımıyla yapılıyor. İlaçlama çalışmalarıyla yaz günlerinde vatandaşların rahat etmeleri ve sineklerin neden olabileceği bulaşıcı hastalıkların önüne geçilmesi amaçlanıyor. Çalışmalar kapsamında ayrıca buralardaki balçık yığınları da kepçeler aracılığıyla temizleniyor. Öte yandan cadde ve sokaklarda gezen mobil ilaçlama araçları da düzenli olarak ilaçlama çalışmalarını yürütüyor. Ekipler ayrıca, ilçedeki kanalizasyonları ve rögarları da düzenli olarak ilaçlıyor.

Düzenli olarak sürdürüyoruz

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, haşere ve kötü kokuyla mücadele çalışmalarını her yıl şubat ayında başlatarak düzenli olarak sürdürdüklerini belirterek, “Bu çalışmalarımız sonucunda vatandaşlarımız yaz mevsimi boyunca sineklerin ve kötü kokunun neden olduğu olumsuzlukları yaşamıyor. Böylece bulaşıcı hastalıkların da önüne geçmiş oluyoruz. Bu kapsamda vatandaşlarımızın sıcak havaları ferah ve huzurlu bir ortamda geçirmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.
13.10.2021