Kurban kesim ücretleri belli o...

Kurban kesim ücretleri belli oldu

18 Eylül 2014

Kazan Belediyesi yaklaşan kurban bayramı nedeniyle gerekli hazırlıkları yaptı. Kazan merkezde kurban satış ve kesim yeri olarak Aygüler Dericilik ve Et Kombinası ile Saray Mahallesi’nde Makromarket Tesisleri belirlendi.Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Kaymakamlık toplantı salonunda bir araya gelen Kazan İlçesi Kurban Hizmetleri Komisyonu yapılacak hazırlıklarla ilgili kararlar aldı. Toplantıya Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Handan Çolak, Kazan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Yusuf Erçelik, İlçe Müftüsü Halil Karagöz, İlçe jandarma Bölük Komutanı Ahmet Camgöz ve ilgililer katıldı. Komisyon, büyük bölümü Kazan Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek bir dizi karar aldı. Buna göre Kazan merkezde kurban satış ve kesim yeri olarak Aygüler Dericilik ve Et Kombinası ile Saray Mahallesi’nde Makromarket Tesisleri belirlendi. Bu yerlerle ilgili olarak belediye insan, hayvan ve çevre temizliği ve sağlığı yönünden gerekli her türlü tedbiri aldı.Tesislerde hasta hayvanlar için karantina çadırlarının oluşturulacak, veteriner sağlık raporu olmayan hayvanlar ile gebe hayvanlar pazar yerlerine alınmayacak; ayrıca büyükbaş hayvanlar için pasaport ve kulak küpesinin olmasına dikkat edilecek.Komisyon, hayvan kesim ücretlerini de büyükbaş için 150, küçükbaş içinse 40 lira olarak belirledi.